Web Analytics Made Easy - Statcounter

سامانه آموزشیار که به عنوان سامانه جامع آموزشی دانشجویان دانشگاه آزاد طراحی شده با بیش از ۵۳ مشکل فنی دانشجویان را دچار سردرگمی کرده است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی، سامانه‌ای به ظاهر جامع برای انجام امور آموزشی دانشجویان این دانشگاه از مرداد ماه سال جاری طراحی شد که بر این اساس دانشجویان به صورت متمرکز و بدون مراجعه به دانشگاه امور آموزشی از جمله انتخاب واحد، واریز شهریه، حذف و اضافه و مشاهده کارنامه خود را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این سامانه آموزشی از ابتدای مهرماه ۹۹ به عنوان سامانه انتخاب واحد دانشجویان معرفی و سایر سامانه‌های دانشگاهی از دسترس خارج شد؛ اما بیش از ۸ ماه از آغاز به کار این سامانه می‌گذرد و همچنان دانشجویان با مشکلات زیادی چه برای انتخاب واحد و چه واریز شهریه مواجه هستند.

جالب این است که بدانید این سامانه بدون رفع مشکلات زیرساختی ناشی از طراحی آن به عنوان سامانه جامع دانشگاه آزاد معرفی شده است. از ابتدای نیمسال دوم تحصیلی و انتخاب واحد دانشجویان این دانشگاه آزاد که از هفته گذشته آغاز شده، باعث شده که نه تنها دانشجویان نتوانند فرآیند انتخاب واحد و شهریه را انجام دهند؛ بلکه بسیاری از دانشجویان تاکنون از این فرآیند جا مانده اند.

مشکلات این سامانه فقط از نگاه دانشجویان نیست؛ بلکه سندی موجود است که نشان می‌دهد این سامانه آموزشی بیش از ۵۳ مورد ایراد فنی دارد و با وجود این ایرادات فاحش باز هم دانشجویان را سردرگم کرده و باید ساعت‌ها وقت خود را برای انجام انتخاب واحد پای این سامانه بگذارند. ایراداتی از این سامانه آموزشی استخراج شده از مشکلات شهریه تا انتخاب واحد است که نمونه‌هایی از آن در موارد زیر ذکر شده است:

 

         


شهریه‌هایی که از حساب دانشجو کسر می‌شود، اما در سامانه آموزشیار ثبت نمی‌شود

-وجود تراکنش‌های ناموفق دانشجویان، واریزی‌های دانشجویان از حساب بانکی دانشجو کسر گردیده، تاییدیه بانک هم وجود دارد گاهی چند بار پرداخت گردیده، ولی به حساب شهریه دانشجو در سامانه ثبت نشده به حساب دانشجو هم برگشت نخورده و در سیستم جستجوی تراکنش‌ها نیز وجود ندارد. مراجعات بسیاری در این خصوص وجود دارد و دانشجویان موفق به انتخاب واحد نشده اند.

-عدم وجود اطلاعات مالی نیم سال‌های ۹۷۱ و ۹۷۲ و ۹۸۱ و ۹۸۲، عدم وجود اطلاعات این ترم ها، برای دانشجویانی که در حال دفاع فارغ التحصیل و انتخاب واحد دارند، ولی سابقه قبلی ایشان وجود ندارد مشکلات بسیاری ایجاد نموده است.

-در زمان انتخاب واحد سیستم دانشجویی این پیام را به اکثر دانشجویان که می‌خواستند شهریه پرداخت کنند می‌دهد: هیچ گونه دستور پرداختی برای شما وجود ندارد به امور مالی مراجعه نمایید، این موضوع با توجه به زمان محدود مورد اعتراض بسیاری از دانشجویان می‌باشد.

- برای بسیاری از دانشجویان حداقل و حداکثر الزام پرداخت را صفر می‌زند و دانشجو قادر به پرداخت شهریه نمی‌باشد.

- برخی از دانشجویان بدهی اقساط نیم سال ۹۹۱ و شهریه ثابت با ۳۵ درصد را برای ترم ۹۹۲ پرداخت کرده با این حال موفق به انتخاب واحد نشده اند و انتخاب واحد برایشان فعال نمی‌شود.

- دفتر معین وجود ندارد و امکان رویت و بررسی واحد‌های دانشجو و مبالغ شهریه هر درس وجود ندارد در صورتی که پرینت انتخاب واحد را بگیریم.

- تسویه حساب نهایی جهت دانشجویان فارغ التحصیل وجود ندارد و بعد از فارغ التحصیلی فایل دانشجو باز است و امکان تغییر وجود دارد و مغایرت پس از تسویه به وجود می‌آید.

- هزینه انتقالی دانشجویان مهمانی و انتقالی وجود ندارد، دانشجویان پس از ثبت وضعیت ترمی در امور دانشجویی با توجه به مقطع باید در سیستم شهریه هزینه انتقالی ثبت شود که این موضوع کنترل نمی‌شود.

- برای دانشجویان فارغ التحصیل یک شهریه ثابت اعلام می‌شود در حالی که نیاز به انتخاب واحد ندارد و این مورد اعتراض اکثر دانشجویان می‌باشد که می‌خواهند نمرات را ببیند.

- اصلاح پیش فرض مخصوصا برای دانشجویان خودگردان و ورودی‌های جدید (بهمن ۹۹) این دانشجویان شهریه متغیر ندارند و کل شهریه با ۳۵ درصد اعلام می‌گردد.

- شهریه رساله دکتری، امتحان جامع، پایان نامه ارشد، معرفی به استاد، مرخصی با احتساب و وقفه‌های تحصیلی برای دانشجویانی که غایب، اخراجی و... در ترم‌های قبل از بهمن در آموزش ثبت می‌شود و شهریه ثبت نمی‌شود.

- گزارش گیری از ثبت‌های کاهنده در حساب دانشجویان مانند تخفیف، پرداخت به دانشجو و انتقال بدهکار و بستانکار و هزینه انصراف وجود ندارد.

- هزینه انصراف را سیستم اشتباه حساب می‌کند علی رغم نامه نگاری و پیگیری مکرر اقدامی صورت نگرفته است.

- وام‌هایی که در۹۹۱ ثبت گردیده برای تمامی دانشجویان با وضعیت‌های مختلف فارغ التحصیل، انصراف، عدم مراجعه و تمدید رساله که اکثرا تسویه حساب نموده اند ثبت گردیده است.

- مانده‌های بدهکاری و بستانکاری دانشجویان در آخرین نیم سال ترم ۹۸۲ یا ۹۸۳ منتقل نشده است در مبالغ بستانکاری مورد اعتراض دانشجویان عدم محاسبه در شهریه ترم‌های جاری و در موارد بدهکاری، انکار و عدم پذیرش به نحوی که به علت بیماری کرونا اکثرا پرداخت ننموده اند و نیز با توجه به گذشت دو نیم سال از بدهی عدم پذیرش بدهکاری از طرف دانشجویان را به دنبال دارد و موضوع را به مشکلات سیستم مربوط می‌دانند.

- پس از تسویه حساب دانشجو امکان تغییر دروس و شهریه وجود نداشته باشد.

- پس از تسویه حساب دانشجو امور شهریه بتواند پروفایل دانشجو را مسدود نماید تا حوزه‌های دیگر امکان تغییر در وضعیت دانشجو را نداشته باشند مگر با اخذ مجوز از امور مالی واحد.

- امکان گزارش گیری کامل واریزی‌های دانشجویان به صورت ریز جهت مغایرت گیری بانکی ضروری است.

- امکان گزارش گیری شهریه هر ترم براساس رشته و مقطع و سال ورود فراهم گردد.

- تعیین دقیق میزان شهریه هر ترم را امکان ناپذیر نموده است.

- لیست تعداد دانشجویان ثبت نامی همراه با بیمه و خدمات و مبلغ شهریه ثابت و متغیر به تفکیک رشته و مقطع جهت ثبت سند شهریه نیم سال وجود ندارد و سند درآمدی شهریه هنوز ثبت نگردیده است (قبلا طراحی و ارائه شه است)

- لیست پرداخت الکترونیکی دانشجویان در آموزشیار و نیز در بانک جهت تطبیق و مغایرت گیری وجود ندارد (قبلا طراحی و ارائه شده است)

- واریزی دانشجویانی که تراکنش ناموفق می‌باشد و در سیستم به عنوان در حال پرداخت ثبت می‌شود و بعد از یک هفته تعیین تکلیف نمی‌گردد و به همین شکل باقی مانده است که موجب بروز مشکلات برای دانشجویان شده است.

- سنوات دانشجویان کنترل نمی‌شود و دانشجویانی که سنوات مجاز آن‌ها به پایان رسیده و ترم‌هایی که باید با سنوات جدید محاسبه شود با سال ورودی نمایش داده می‌شود.

- وقفه‌های تحصیل که دانشجویان ارشد و دکتری در ترم‌های گذشته مجوز عدم پرداخت شهریه تمدید داشته اند در سیستم وجود ندارد و مشخص شود در ترم جدید چگونه و طبق چه عنوان باید ثبت شود.

- شهریه مرخصی دانشجویان در سامانه قابل تشخیص نمی‌باشد و شهریه ترم‌های مرخصی با احتساب و بدون احساب ایجاد و کنترل نمی‌شود اعلام شده که شهریه ترم‌های مرخصی را به صورت دستی وارد نمایید که این خطای سیستمی زیادی ایجاد می‌نماید آموزش در ثبت مرخصی بدون کنترل و مجوز امور مالی اقدام به ثبت مرخصی می‌نماید که این باعث عدم کنترل سنوات مالی دانشجویان می‌گردد.

- مجوز‌های شهریه در خصوص گواهی اشتغال به تحصیل، برگه انتخاب واحد، کارنامه و ... برای دانشجویان غیرفعال می‌باشد و نوع مجوز، تاریخ و دستور مسئول مربوطه وجود ندارد.

- تسویه حساب نهایی جهت دانشجویان فارغ التحصیل وجود ندارد و بعد از فارغ التحصیلی فایل دانشجو باز است و امکان تغییر وجود دارد (الگوی واحد مشهد)

- در خصوص دانشجویان مهمان آیتمی جهت مشخص نمودن شهریه ثابت و متغیر و ثبت نامه مهمانی وجود ندارد.


ثبت هزینه فاینال جهت دانشجویان پرستاری و مامایی وجود ندارد و نیز هزینه انتقالی دانشجویان مهمانی و انتقالی کنترل نمی‌شود.

- دانشجویانی که اضافه واریزی دارند و مبلغ مانده شهریه باید مسترد شود در گزارش گیری مانده صحیح نمی‌باشد و پیگیری واریزی در صورت حساب بانک امکان ندارد.

- دانشجویانی که در همین واحد از یک رشته انصراف داده و قصد ثبت نام در رشته جدید را دارند مانده بستانکاری چگونه منتقل شود.

- امکان ثبت استرداد مبلغ به دانشجویان اضافه شود گزارش گیری لیست پرداخت به دانشجویان که باید تایید گردیده و ضمیمه سند حسابداری شود وجود ندارد.

- دانشجویانی که در نیم سال اول ۹۹-۴۰۰ فارغ التحصیل می‌شوند مانده بدهی ترم قبل منتقل نشده در مقطع ارشد و دکتری به جای مبلغ نصف شهریه ثابت جهت تمدید رساله کل شهریه محاسبه می‌گردد.

- شهریه مرخصی دانشجویان خودگردان پرستاری و مامایی محاسبه نمی‌گردد.

- واحد‌های جبرانی ارشد و دکتری با واحد‌های تخصصی محاسبه می‌گردد.

- شهریه واحد‌های عملی کلینیکی و تخصصی اشتباه محاسبه می‌گردد.

- برای دانشجویان مهمان واریز شهریه ثابت در واحد مبدا را به عنوان یک مبلغ واریزی در واحد ثبت می‌کند و دانشجو بستانکار می‌گردد در حالی که باید خنثی باشد.

- گزارش گیری از ثبت‌های کاهنده در حساب دانشجویان مانند تخفیف، پرداخت به دانشجو و انتقال بدهکار و بستانکار هزینه انصراف وجود ندارد.

- شهریه دانشجویان انتقال از خارج خودگردان محاسبه می‌گردد و در مشخصات دانشجو به عنوان انتقال از خارج شناسایی نمی‌شود.

- جهت ثبت تخفیفات، مشروطی یا عدم مشروطی نیم سال قبل برای مالی مشخص نمی‌باشد.

- دانشجویان مهمان از واحد‌های دیگر در برخی گروه‌ها (پرستاری) وضعیت‌های مالی ترم‌های قبل منتقل نشده و نمایش داده نمی‌شود.

- دانشجویانی که از ترم قبل بستانکار بوده اند در نیم سال ۹۹۱ منتقل نشده و مانده بدهی تبدیل به وام شده در صورتی که دانشجو نباید شهریه پرداخت کند و این مورد اعتراض بسیاری از دانشجویان خصوصا مقطع دکتری می‌باشد.

- دانشجویان رشته پرستاری خودگردان شهریه آن‌ها به صورت عادی محاسبه می‌گردد.

- شهریه درس وصایا و روخوانی قرآن برای دانشجویان برای اولین به صورت مجانی و در صورتی که مجددا توسط دانشجو انتخاب شود براساس شهریه درس نظری می‌بایست محاسبه شود.

- مبلغ حق بیمه دانشجویان ورودی ۹۹ ترم اول از سیستم اخیرا بعد از بروزرسانی حذف می‌شود.

- آموزش بدون مجوز مالی می‌تواند واحد دانشجو را بعد از تایید نهایی حذف یا کم و زیاد کند این مهم مبالغ و بدهی‌های مالی دانشجویان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

- مبلغ بدهکاری/ بستانکاری دانشجو تا زمانی که به کارنامه مالی وارد نشویم، مشخص نمی‌شود، پیشنهاد می‌شود بعد از تایپ شماره دانشجویی، به صورت اتوماتیک میزان بدهکاری یا بستانکاری دانشجو قابل مشاهده باشد.

 قطعی پی در پی سیستم  نارضایتی دانشجویان را درپی داشته است


-پس از اتمام حذف و اضافه امکان تغییر دروس دانشجو وجود نداشته باشد.

- سرعت پایین سیستم و قطعی پی در پی موجب نارضایتی دانشجویان و پرسنل شده است.
- محاسبه و ثبت ارزشیابی مدرک یا معادل سازی وجود ندارد.

این ۵۳ مورد ایراد فنی بخشی از ایرادات فنی این سامانه آموزشی است که مسئولان دانشگاه نسبت به آن اذعان دارند و این موارد طی نامه‌ای رسمی به معاونت انسانی دانشگاه آزاد ابلاغ شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی واریز شهریه انتخاب واحد بسیاری از دانشجویان سامانه آموزشی برای دانشجویان محاسبه می گردد کنترل نمی شود دانشگاه آزاد فارغ التحصیل وجود ندارد حساب دانشجو انتخاب واحد امکان تغییر مورد اعتراض منتقل نشده تسویه حساب گزارش گیری شهریه ثابت نیم سال ترم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۶۱۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز، پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، محسن زارعی افزود: ۵۰ درصد آزمون سراسری از سابقه تحصیلی در پایه دوازدهم محاسبه می‌شود که شامل تاثیر نمرات دروس عمومی و اختصاصی است که از طریق آزمون‌ نهایی خرداد سال جاری تولید می‌شود.

نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌های متقاضی شرکت در کنکور ۱۴۰۳

او در خصوص نحوه تولید سوابق تحصیلی برای فارغ التحصیلان سال‌های قبل توضیحاتی ارائه و گفت: در خصوص فارغ التحصیلان سال ۱۴۰۲، صرفا امتحانات نهایی خرداد آن ها به عنوان سوابقشان در نظر گرفته می‌شود.

زارعی تاکید کرد: اما در مورد دیگر افرادی که پیش‌تر از سال ۱۴۰۲ فارغ التحصیل شده‌اند نیز، همه آزمون‌های نهایی آن ها به عنوان سابقه لحاظ خواهد شد. این در حالیست که فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به قبل که سابقه ندارند، چون در هیچ سامانه‌ای این سابقه ثبت و ضبط نشده، اگر داوطلب شرکت در آزمون سراسری سال جاری هستند، حتما باید برای گروه آزمایشی کنکوری که شرکت می کنند، سابقه تحصیلی را تولید کنند.

به گفته رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش، فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به بعد باید حتما کنترل کنند که بنابر گروه آزمایشی که انتخاب می‌کنند، سوابق آن ها کامل است و یا نواقصی دارند و اگر این نواقص وجود داشت نسبت به رفع آن اقدام کنند.

او با اشاره به فارغ‌اتحصیلان پشت کنکوری که باید سوابق تحصیلی خود را ایجاد و آن را تایید کنند توضیحاتی کامل‌تر ارائه و یادآور شد: مشاهده سوابق تحصیلی از نهم اردیبهشت آغاز شده و درگاه ورودی آن از طریق وبگاه سازمان سنجش به آدرس my.sanjesh.org  امکانپذیر و از این طریق وارد سامانه آموزش و پرورش خواهند شد. دیگر افراد هم می توانند از طریق سایت my.medu.ir وارد و سابقه تحصیلی خود را مشاهده کنند. کسانی که سوابقشان متناسب با گروه آزمایشی است که در آن شرکت خواهند کرد، گزینه «تایید» را انتخاب و به محض این انتخاب، کار آن ها تمام می‌شود.

افرادی که به سوابق خود اعتراض دارند چه کنند؟

زارعی با بیان اینکه ممکن است بعضی افراد نسبت به بخشی از سوابق خود و یا کل آن اعتراضی داشته باشند گفت: یعنی ممکن است مغایرتی وجود داشته باشد که در این صورت زمانی که اعلام مغایرت برای هر درس می‌کنند، باید مستندی که دال بر وجود مغایرت باشد را بارگذاری کنند یعنی اگر کارنامه‌ای دارند بارگذاری کنند؛ به محضی که این کار انجام  شود سامانه به صورت خودکار بررسی‌ها را انجام و اصلاح صورت می‌گیرد و این افراد در مراجعه مجدد، اصلاح را دریافت می کنند؛ اگر هم دریافت نکنند باید به سنجش مناطق تحصیلی خود مراجعه و پیگیرشوند تا اصلاح را انجام دهند و حتما تایید این اصلاح را دریافت کنند چرا که در غیر اینصورت یعنی سابقه را تایید نکرده‌اند و در ارسال سوابق دچار مشکل می‌شوند.

وی با بیان اینکه تا پایان روز شنبه ۱۵ اردیبهشت دسترسی به سامانه مشاهده و تایید سوابق تحصیلی فعال است به طوریکه بیش از ۱۰۰هزار نفر از داوطلبان برای مشاهده و دریافت سوابق مراجعه کرده‌اند که حدود ۶۰۰ نفر اعلام مغایرت و بقیه سوابق خود را تایید کرده‌اند اظهار کرد: ثبت نام برای ترمیم نمره داوطلبان نیز فعال شده است. همه افراد متناسب با گروه آزمایشی خود می توانند ایجاد سابقه کنند و در این خصوص افراد محدودیتی در انتخاب دروس مدنظر برای ایجاد سابقه ندارند. نمره دروس هم به افراد نمایش داده می شود تا اگر احیانا بخواهند با عنوان «ترمیم»، نمره خود را ارتقا بدهند، باز هم محدودیت نداشته و از یک تا چند درس و یا همه دروس را می‌توانند برای ترمیم انتخاب و هزینه آن را پراخت و در امتحان مربوطه شرکت کنند.

رئیس مرکز ارزش‌یابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با تاکید بر اینکه در انتخاب دروس برای ترمیم نمره، هیچ فردی هیچ محدودیتی از نظر تعداد دروس انتخابی ندارد بیان کرد: ممکن است فردی در انتخاب دروس خود دچار تردید شود که آیا می‌تواند خود را برای امتحان آماده کند یا خیر؟ که این افراد می توانند دروس مدنظر خود را انتخاب کرده اما اگر تا روز امتحان آمادگی نداشتند، می توانند در آن امتحان شرکت نکنند و شرکت نکردن به منزله این است که اصلا درسی را برای امتحان انتخاب نکرده و این انتخاب برای آن ها همچنان محفوظ می‌ماند.

زارعی در ادامه گفت: بعد از تایید، انتخاب محل آزمون است که در چه شهرستانی می‌خواهند آزمون بدهند و این را نیز داوطلبان متناسب با محل سکونت خود انتخاب می‌کنند. سپس کار حوزه‌بندی است که در حوزه بندی ممکن است مثلا در یک مرکز استان ناحیه‌ای را انتخاب کنند که امکان حوزه بندی مقدور نباشد لذا به ناحیه دیگری منتقل می شوند اما در تفکیک شهرستان‌ها، ترتیب شهرستانی را که داوطلبان انتخاب کرده‌اند، رعایت می شود. نام محل آزمون نیز بعد از پروسه حوزه‌بندی دقیق مشخص است.

زارعی توصیه‌هایی به داوطلبان داشت و گفت: متقاضیان هنگام مشاهده سوابق تحصیلی حتما مشخصات هویتی خود را نیز کنترل کنند تا اگر مغایرتی وجود داشت، همان جا اعلام کنند؛ سامانه این را از سامانه ثبت‌احوال بازخوانی می کند تا اگر تغییراتی انجام اما اعمال نشده، دوباره اعمال شود.

وی از داوطلبان خواست حتما تصویر سال جاری خود را بارگذاری کنند چرا که کارت ورود به جلسه متناسب با همان تصویر صادر می‌شود. همچنین باید دقت کنند تصویر بارگذاری شده با تصویر مدرک شناسایی آن ها مطابقت داشته باشد چرا که در صورت وجود مغایرت، در زمان ورود به محل آزمون دچار مشکل می‌شوند.

تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی موکول نکنید

زارعی همچنین از متقاضیان خواست تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی مهلت مقرر (پایان روز ۱۵ اردیبهشت) موکول نکنند و در این باره تاکید کرد: در ساعات پایانی  ترافیک مراجعات زیاد خواهد شد و ممکن است سامانه کند شود.

هزینه ایجاد سابقه و ترمیم نمره

وی هزینه ترمیم نمره هر درس را مبلغ ۵۰ هزار تومان اعلام و خاطر نشان کرد: طبق مصوبه هیئت وزیران افراد برای تایید سوابق خود که به سازمان سنجش ارسال خواهد شد مبلغ ۵۰۰ هزار ریال باید پرداخت کنند. همچنین برای هر عنوان درسی که به عنوان ایجاد سابقه و یا ترمیم انتخاب می‌کنند نیز باید ۵۰۰ هزار ریال از طریق سامانه و به صورت برخط پرداخت کنند و به محض اینکه این مراحل انجام شد، دروس انتخابی آن ها هم به عنوان ایجاد سابقه و هم ترمیم نهایی می‌شود؛ بالطبع درسی را که سابقه‌ای در آن ندارند با عنوان ایجاد سابقه و  اما در درسی که سابقه دارند اما می خواهند نمره آن را ارتقا دهند، با عنوان ترمیم انتخاب می‌کنند.

نحوه ایجاد سابقه تحصیلی توسط دوازدهمی‌ها

زارعی با تاکید بر اینکه تمام این توضیحات ویژه فارغ‌التحصیلان(افراد دارای دیپلم) بود، در خصوص ایجاد سوابق تحصیلی برای دانش آموزان پایه دوازدهم گفت: دانش‌آموزانی که در گروه آزمایشی متناظر رشته تحصیلی خود در کنکور سراسری شرکت خواهند کرد الان هیچ نیازی به مراجعه به سامانه برای تایید و مشاهده سوابق خود ندارند و همه مراحل مربوطه این افراد بعد از پایان امتحانات خرداد و اعلام نتایج اطلاع رسانی می‌شود که چه زمانی برای این امر مراجعه کنند؛ آن هنگام این افراد نیز باید همین مراحل ذکر شده در بالا را طی کنند.

رئیس مرکز ارزش‌یابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش درباره دانش‌آموزانی که در رشته‌های غیرمتناظر در آزمون سراسری شرکت کرده‌اند گفت: مثلا دانش آموزی با رشته ریاضی در گروه علوم تجربی شرکت کرده، این دانش آموز حتما باید سابقه تحصیلی در رشته علوم تجربی ایجاد کند البته در دروس مشترک اعم تخصصی و عمومی نیازی به این ندارند اما در درسی که سابقه ندارند مثل زیست شناسی، حتما باید سابقه ایجاد کنند و در خرداد آن درس را حتما باید امتحان دهند.

هنرستانی ها چطور سابقه ایجاد کنند؟

وی افزود: هنرجویان هنرستانی ها بدلیل آنکه آزمون داخلی دارند، سابقه تحصیلی ندارند بنابراین، این دسته اگر در گروه آزمایشی هنر شرکت کنند باید دروس عمومی شاخه خود را انتخاب کنند و نیازی نیست دروس عمومی شاخه نظری را انتخاب کنند؛ اما در پایه دوازدهم چون درس زبان خارجی ندارند، امتحان شاخه نظری از آنها گرفته می‌شود که کد درس مشخص است. دانش آموزان در پایه دهم و یازدهم نیز می‌توانند از اکنون برای ایجاد سابقه اقدام کنند تا در پایه دوازدهم با دانش آموزان شاخه نظری امتحان دهند اما باید دروس عمومی خود را امتحان دهند. اگر افراد بنای شرکت در گروه آزمایشی دیگری را دارند طبعاً باید متناسب با گروه انتخابی، سابقه تحصیلی را ایجاد کنند یعنی دروس مربوطه را انتخاب و در آزمونش‌ شرکت کنند. این موضوع اختیاری است و اجباری در کار نیست اگر حتی تصور کنند بعدا در گروه آزمایشی دیگری شرکت کنند نیز به آن ها اختیار داده می‌شود تا سابقه خود را تولید کنند.

وی خطاب به معترضان به سوابق که باید مدارک و ادله خود را بارگذاری کنند اما ممکن است تا مهلت تعیین شده نتوانند ادله خود را بدست بیاورند گفت: به محض اعتراض، سامانه شروع به بررسی می‌کند و بخش اعظمی از اعتراضات به این شکل رفع می‌شود ولی به افرادی که پیامک ارسال و نیاز به مراجعه حضوری دارند حتما فرصت کافی برای رفع مغایرت داده می‌شود و نگرانی نداشته باشند.

 

دیگر خبرها

  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • امروز، پایان مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی
  • ادامه اعتراضات ضدصهیونیستی دانشجویان آمریکا
  • جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی
  • دانشگاه آزاد خمینی‌شهر سهم بسزایی در تربیت روانشناس دارد
  • بازداشت بیش از ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه یو سی ال‌ ای
  • جذب ۴۰ میلیارد تومانی تسهیلات بانکی دانشجویی در مازندران
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست
  • دریافت هزینه از والدین بر اساس الگوی جدید تعیین شهریه کودکستان‌ها